MasterChef: Ο ιεραπόστολος που μαγειρεύει για παιδάκια στην Αφρική πήρε την ποδιά (vid)

Gazzetta team
MasterChef: Ο ιεραπόστολος που μαγειρεύει για παιδάκια στην Αφρική πήρε την ποδιά (vid)
Η επιλογή των υποψηφίων για τον τίτλο του Master Chef συνεχίστηκε και στο χθεσινό τέταρτο επεισόδιο του Star, ένας «έκλεψε» την παράταση, όχι μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και για τα όσα κάνει με αυτές...

Ο λόγος για τον Στάθη από το Ηράκλειο που σπούδασε δασοπονία. Ομως ο Κρητικός υποψήφιος, σε ερώτηση των κριτών, ξεκαθάρισε ότι δεν άσκησε ποτέ αυτό που σπούδασε και αποφάσισε να πάει σε ένα μοναστήρι. Εκεί έριξε το βάρος στη μαγειρική που πάντα αγαπούσε, μαγειρεύοντας για τους υπόλοιπους μοναχούς.

Πολύ σύντομα όμως, όπως ξεκαθάρισε στην οντισιόν, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να μείνει περιορισμένος σε ένα κλειστό χώρο και αποφάσισε να "διοχετεύσει" την προσφορά και τη διακονία του με άλλο τρόπο.

«Ο καιρός περνούσε και έβλεπα τον εαυτό μου ότι δεν μπορεί να μείνει σε ένα κλειστό μέρος. Έτσι αποφάσισα να ταξιδεύω στην Αφρική και να μαγειρεύω για τα παιδιά», είπε και συνέχισε: «Έχω ζήσει την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου. Κατεβαίνω στην Αφρική και μαγειρεύω για 600 παιδάκια καθημερινά. Το έκανα σαν ιεραποστολή και νιώθω χαρούμενος, διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν. Η χαρά τους όταν τους δίνεις ένα πιάτο φαγητό, είναι σαν να τους χαρίζεις τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Στάθης μαγείρεψε σιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και ανθότυρο Κρήτης και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είπε ότι έχει πάει σε Ουγκάντα, Ρουάντα και Μπορούντι.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δοκιμάζοντας του είπε ότι: «Είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να δίνει και να μοιράζεται. Που είναι πολύ σημαντικό», με τον Σωτήρη Κοντιζά να συμπληρώνει με τη σειρά του: «Μιας και δίνεις, να σου δώσουμε κι εμείς μια ποδιά»...

Έτσι λοιπόν, μπορεί οι τηλεθεατές να μην δοκίμασαν, ωστόσο ικανοποιήθηκαν απόλυτα από αυτή την εξέλιξη με τα τα 3 ναι, αφού και ο τρίτος κριτής, ο Ιωαννίδης με τη σειρά του ήταν θετικός.