+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Αστακό: Κατασχέθηκαν 1,2 τόνοι κοκαΐνης, οκτώ συλλήψεις (pics & vids)

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Αστακό: Κατασχέθηκαν 1,2 τόνοι κοκαΐνης, οκτώ συλλήψεις (pics & vids)

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον Αστακό: Κατασχέθηκαν 1,2 τόνοι κοκαΐνης, οκτώ συλλήψεις (pics & vid)

Η αστυνομία εντόπισε σε νοικιασμένα δωμάτια στον Αστακό και κατάσχεσε 1,2 τόνους κοκαΐνης, που είχαν φτάσει στην Ελλάδα με ιστιοφόρο από την Καραϊβική, ενώ προχώρησε και σε οκτώ συλλήψεις!

Narcos... στον Αστακό!

Μετά από χρόνια έρευνας, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών, καθώς, το Σάββατο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης!

Κατά τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, μάλιστα, συνελήφθησαν οκτώ άτομα του καρτέλ, αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς χαρακτήρα. Κατασχέθηκαν, επίσης, ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ.

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία, προέρχεται από τον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε νοικιασμένα δωμάτια, που είχαν κλείσει τα μέλη της οργάνωσης. 

 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

 

 

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει η εγκληματική οργάνωση.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο.

 

 

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

κοκαΐνη, βάρους -1- τόνου και -181,048- κιλών,

 

ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -100- γραμμαρίων,

 

το χρηματικό ποσό των -233.150-€,

 

λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους -49- γραμμαρίων,

 

δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

 

περίστροφο των 38mm,

 

τρία (3) πιστόλια με ισάριθμους γεμιστήρες,

 

πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με μία γεμιστήρα,

 

(92) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

 

σπρέι πιπεριού,

 

πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

 

δεκαεννέα (19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

 

πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρες σημειώσεις,

 

 

Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ισπανία και Αλβανία, ταυτοποιήθηκαν και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διακριβώθηκαν οι διακριτοί τους ρόλοι, όπως:

 

αλλοδαπός και άγνωστος άνδρας αραβικής καταγωγής, μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, που δρούσαν ως διευθύνοντες και κατευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση,

 

αλλοδαπός, άμεσος συνεργάτης των ανωτέρω αρχηγικών μελών, που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της μεταφοράς των ναρκωτικών, όπως την εύρεση ιστιοπλοϊκού σκάφους, πληρώματος και το συντονισμό της μεταφοράς,

 

αλλοδαποί, μόνιμοι κάτοικοι χώρας των Βαλκανίων και 28χρονος ημεδαπός ως άμεσοι συνεργοί, που ήταν επιφορτισμένοι με τους χρηματικούς διακανονισμούς της μεταφοράς των ναρκωτικών και τη διεκπεραίωση των πληρωμών,

 

αλλοδαπός που δρούσε ως υπεύθυνος, τόσο για την παραλαβή από τους προμηθευτές των ναρκωτικών στην Λ. Αμερική, όσο και για τη μεταφορά (πλήρωμα σκάφους) και παράδοση των ποσοτήτων τους σε έτερα μέλη της οργάνωσης,

 

αλλοδαπός, που ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και την περαιτέρω διακίνησή τους σε χώρες της Ευρώπης, με συντονιστικό ρόλο, ερχόμενος σε απευθείας επαφή με τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης στην Ισπανία.

 

ημεδαπός, ο οποίος σε συνεργασία με άλλους δύο αλλοδαπούς και άγνωστο άτομο, ήταν επιφορτισμένοι με την ασφαλή μεταφορά των ναρκωτικών, λαμβάνοντας μέτρα ασφάλειας και αντιπαρακολούθησης κατά τη διενέργεια των επαφών και των δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και

 

αλλοδαπός 30 ετών, μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, που παρείχε μέτρα ασφάλειας και αντιπαρακολούθησης κατά τις συναντήσεις του ηγετικού μέλους της οργάνωσης, με άλλα μέλη.

 

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Best of internet