Πού χτίζεται η πρώτη εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο (pics & vid)

Gazzetta team
Πού χτίζεται η πρώτη εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο (pics & vid)
Το χτίσιμο της πρώτης εκκλησίας για τον Άγιο Παΐσιο ξεκίνησε.

Στα Γιάννενα χτίζεται η πρώτη εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βελισσαρίου.

Το οικόπεδο, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr, παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη από τον Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκαν εκεί τα τμήματα της εκκλησίας και ξεκίνησε το στήσιμο της προκάτ κατασκευής.

Το «παρών» στην... πρεμιέρα των έργων έδωσε, φυσικά, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος Παπαγιάννης, που μαζί με τα τοπικά ΜΜΕ και ιερείς της Μητροπόλεως, παρακολουθεί την όλη διαδικασία.

Όσο για το συνολικό κόστος της μεταφοράς των τμημάτων του Ιερού Ναού, αγγίζει τις 100.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που έχει αναλάβει, άλλωστε, το έργο.

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) ήταν Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα, που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του.

Η κατάταξή του ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου.

Το 2017 ανακηρύχθηκε προστάτης Άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.