Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο «Ηφαιστίωνας» (vid)

Gazzetta team
Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας φέρνει ο «Ηφαιστίωνας» (vid)
Ριπές ανέμου, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ και χιόνια, πιθανόν και στο κέντρο της Αθήνας, προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Ο Τάσος Αρνιακός περιέγραψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βήμα-βήμα πώς θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Αναλυτικά, είπε: «Ξεκινάμε με καταιγίδες και βροχές στο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και της Ηπείρου το πρωί (σ.σ. της Κυριακής), μέχρι το μεσημέρι».

«Μετά η κακοκαιρία θα προχωρήσει σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και μετά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα και το βράδυ θα μεταφερθούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές, μιλάμε, δηλαδή, για περιοχές που είχαν πληγεί και από την προηγούμενη κακοκαιρία, Πήλιο, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Βορειονατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. Περιμένουμε χιονοπτώσεις από τα 150 ως τα 200 μέτρα σε Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα».

Όπως είπε, επίσης, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν στα πεδινά της Αττικής και δεν αποκλείεται να φτάσουν και στο κέντρο της Αθήνας.

Προέβλεψε, δε, ισχυρούς ανέμους, πάνω από 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πηγή: reader.gr