Καλλιάνος: Έρχεται νέα κακοκαιρία την Πρωτοχρονιά, πώς θα επηρεάσει την Αττική

Gazzetta team
Καλλιάνος: Έρχεται νέα κακοκαιρία την Πρωτοχρονιά, πώς θα επηρεάσει την Αττική
Μια νέα κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Η νέα κακοκαιρία, θα είναι «εξπρές» και πιο «αδύναμη» ως προς τα φαινόμενά της σε σχέση με τη «Ζηνοβία».

Σύμφωνα με τον κo Καλλιάνο, θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες και θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις σχεδόν στις ίδιες περιοχές.

Οι θερμοκρασίες, επίσης, είναι σχεδόν οι ίδιες, οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι επίσης ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν έως και 8-9 μποφόρ (βοριάδες), με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάλι απαγορευτικά.

Στην Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει ότι «μετά το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς (και πηγαίνοντας προς το απόγευμα) θα ξεκινήσει να βρέχει σε διάφορες περιοχές του νομού Αττικής με φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Από το απόγευμα και έπειτα θα ξεκινήσει να χιονίζει τοπικά στην Αττική πάνω από τα 750 μέτρα περίπου.

Προς τα μεσάνυχτα οι τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολούν περιοχές άνω των 450 μέτρων ενδεικτικά, άρα θα χιονίζει κατά τόπους και στα ημιορεινά.

Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς και προς το ξημέρωμα της 2ης μέρας του νέου έτους, φαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε υψηλότερα επίπεδα) θα αποκτήσουν ακόμη πιο τοπικό χαρακτήρα (δεν θα είναι γενικευμένα δηλαδή).

Μέσα στην ημέρα της 2ας Ιανουαρίου οι τοπικές χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και θα απασχολούν κατά διαστήματα περιοχές έως και τα 300-350 μέτρα υψόμετρο (τοπικά ίσως και λίγο χαμηλότερα)».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου: