Τα μοιραία λάθη που πρόδωσαν τη σχεδόν τέλεια ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ

Gazzetta team
Τα μοιραία λάθη που πρόδωσαν τη σχεδόν τέλεια ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ
Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των ληστών με τις μάσκες στην Καβάλα, χάρη στα λάθη που έκαναν.

Αν και οι ληστές με τις μάσκες της ληστείας στην εταιρεία σεκιούριτι στην Καβάλα ήταν πολύ προσεκτικοί με τα κλεμμένα 4,2 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι τα λίγα έξοδα ήταν αρκετά για να προδώσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, η άκρη του νήματος φαίνεται πως ήταν κάποια χαρτονομίσματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ο σειριακός αριθμός των οποίων είχε καταγραφεί ότι ήταν στα κλεμμένα.

Για την υπόθεση έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ενώ η αστυνομία αναζητά των συνεργό των τριών συλληφθέντων από τα κεντρικά της εταιρίας σεκιούριτι στην Αθήνα, με τη βοήθεια του οποίου παρακάμφθηκαν όλα τα πρωτόκολα ασφαλείας, οι κλειδάριθμοι για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου και λοιπές ασφαλιστικές δικλείδες.

Η έφοδος στα Αμισιανά

Το πρωί της Πέμπτης, μεγάλη αστυνομική δύναμη έκανε έφοδο σε επιχείρηση εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Σύντομα εμφανίστηκε και μπουλντόζα που άρχισε να σκάβει ψάχνοντας… θαμμένα χρήματα στο έδαφος. Η αντιπροσωπεία ανήκει στον κουμπάρο του θύματος της ληστείας τον Ιανουάριο του 2019. Και οι δύο συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία.

Η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση πήγαιναν αστυνομικοί για επισκευές τα υπηρεσιακά ή ιδιωτικά τους οχήματα. Κάπως έτσι έγινε μια πρώτη, στενή παρακολούθηση, χωρίς να κινηθούν υποψίες.

Εκτός από τους δύο βασικούς υπόπτους, προσήχθησαν πολλοί κοντινοί συγγενείς και ανακρίθηκαν για ώρες, αφού η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει πιθανούς συνεργούς αλλά να λάβει και πληροφορίες για το που ήταν κρυμμένα τα κλοπιμαία.

Ο σάκος με τις 500.000

Σε πρώτη φάση η έρευνα της αστυνομίας έφερε στο φως έναν σάκο με 500.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ που ήταν κρυμμένα μέσα σε φρεάτιο.

Ακολούθησε το σκάψιμο της μπουλντόζας στο οικόπεδο της μάντρας αυτοκινήτων, από το πρωί έως το βράδυ της Πέμπτης αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Στην πορεία των ανακρίσεων φαίνεται ότι κάποιος έδωσε με μεγαλύτερη ακρίβεια το σημείο που είχαν κρυφτεί τα περισσότερα χρήματα. Επρόκειτο για μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα σε σάκους, τα οποία εντόπισε η αστυνομία και τα κατάσχεσε.

Τι οδήγησε στην τελική εντολή για έφοδο

Η αστυνομία είχε ήδη από καιρό συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για να προχωρήσει σε έφοδο. Έλειπε όμως κάτι. Δεν είχε ξοδευτεί -εμφανώς τουλάχιστον- χρήμα από την ληστεία.

Πριν λίγες ημέρες ωστόσο άρχισαν να γίνονται αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε επιχείρηση της περιοχής και σε αυτές τις συναλλαγές φαίνεται ότι εντοπίστηκαν τα χαρτονομίσματα που είχαν συνδεθεί με τη ληστεία.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες του kavalanews.gr, ένας από τους δράστες αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για πολύ μακρινό ταξίδι και υπήρχαν φόβοι για διαφυγή κατά την περίοδο των εορτών και έτσι επισπεύθηκε η έφοδος.