Οι καταληψίες απάντησαν στο τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη: «Έχετε 15 μέρες να παραιτηθείτε»

Gazzetta team
Οι καταληψίες απάντησαν στο τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη: «Έχετε 15 μέρες να παραιτηθείτε»
Απαντώντας στο τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη, με το οποίο, θυμίζουμε, καλεί να αδειάσουν τα υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων εντός 15 ημερών, οι καταληψίες χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα, δίνοντας «διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας»!

Την Τετάρτη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε τελεσίγραφο-προθεσμία 15 ημερών για την εκκένωση κτιρίων στα Εξάρχεια, που τελούν υπό κατάληψη.

Σημείωνε, δε, ότι αν στα κτίρια αυτά μένουν αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, αυτοί θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, ενώ, αν πρόκειται για ιδιωτικά κτίρια, καλεί τους καταληψίες να συνάψουν μισθωτήρια συμβόλαια!

Οι καταληψίες, λοιπόν, απάντησαν σήμερα, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα, κάτι εξόχως ανησυχητικό, ενώ εκπνέει η διορία -και πλησιάζει, να θυμίσουμε, και η επέτειος Γρηγορόπουλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Συγκεκριμένα, η κατάληψη της Νοταρά 26 εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας, ουσιαστικά, στο υπουργείο, αναφέροντας:

«Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια δίνουμε διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας με μηχανές προπαγάνδας, ξυλοδαρμούς, εικονικούς βιασμούς, εκγύμνωση γυναικών, άρνηση νομικών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και παρακολουθήσεις συντρόφων/ισσών, εργατών/τριών και φοιτητών/τριών. Αυτές είναι κάποιες από τις πρακτικές της αυξανόμενης καταστολής και επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η αριστεία και η κανονικότητά τους είναι τα κλειστά σύνορα, τα κλειστά στρατόπεδα, τα κλειστά μυαλά και μετά, θα έρθουν τα φουγάρα.

Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία. 15 ημέρες…Η Ν26 υπάρχει 1500 ημέρες. Έχουν βρει στέγη πάνω από 9000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης. Εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες από όλα τα σημεία της γης πλαισίωσαν το εγχείρημα. Χιλιάδες διαφορετικές ιστορίες. Ένας κοινός συνεχής αγώνας αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης της ζωής μας, αποδοχής του διαφορετικού και της μοναδικότητας. Ένας αγώνας στην κατάληψή μας, στη γειτονιά μας, στο δρόμο.

Οι ιδέες δεν καταστέλλονται. Η Νοταρά 26 είναι εδώ και θα παραμείνει ζωντανή! Ούτε τώρα, ούτε ποτέ, δεν θα μπορέσετε να εκκενώσετε ένα κίνημα».