Επέτειος Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα για την πορεία

Gazzetta team
Επέτειος Πολυτεχνείου: «Φρούριο» η Αθήνα για την πορεία
Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται επί ποδός καθώς κορυφώνονται σήμερα (17/11/19) οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα οποία θα συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 μ.μ., ενώ το Πολυτεχνείο θα είναι ανοικτό από τις 9.30 π.μ και θα κλείσει στη 1 μ.μ., αφού προηγουμένως εκκενωθεί από τους επισκέπτες.

Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων

Σε αρκετά σημεία γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, έχουν απομακρυνθεί οι κάδοι απορριμμάτων για μη χρησιμοποιηθούν στα οδοφράγματα.

Επίσης, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει δώσει εντολές στου αστυνομικούς που θα πραγματοποιούν περιπολίες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. «Η αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να διεξαχθούν ομαλά οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Είναι σε ετοιμότητα και θα διαφυλάξει, μεταξύ άλλων, τα δημόσια κτίρια και ειδικά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Για πρώτη φορά στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση»

Η ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ» θα είναι σήμερα για πρώτη φορά στους δρόμους.

Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, με δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν

Κλειστοί θα είναι σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, με εντολή της ΕΛ. ΑΣ.

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά, είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15.00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16.30.

Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.