Πάνω από μισός τόνος κοκαΐνης εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά (vid)

Gazzetta team
Πάνω από μισός τόνος κοκαΐνης εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά (vid)
Περισσότερα από 100 κοντέινερ έχουν δεσμεύσει οι Αρχές, ενώ έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις.

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, πάνω από μισό τόνο(!), εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά.

Τελωνειακοί, αστυνομικοί και λιμενικοί, που συμμετείχαν στον εντοπισμό του σκληρού ναρκωτικού, εκτιμούν ότι βρίσκονται μπροστά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος, που έχει απλώσει τα πλοκάμια του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ οι Αρχές έχουν δεσμεύσει 100 κοντέινερ με μπανάνες και περισσότερα από 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης! Οι ποσότητες, ωστόσο, όπως εκτιμούν, μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερες.

Η υπόθεση, να θυμίσουμε, δεν είναι καινούρια, αφού ξεκίνησε, ουσιαστικά, στις αρχές Αυγούστου, όταν οι ελληνικές Αρχές είχαν πληροφορίες για ένα μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 Αυγούστου, λοιπόν, πραγματοποίησαν επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όπου και εντόπισαν -και πάλι- σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών και λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης.

Στον Πειραιά, δε, είχαν βάλει στο «στόχαστρο» τα συγκεκριμένα κοντέινερ και περίμεναν να γίνει ελεγχόμενη μεταφορά, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία και να φτάσουν στα «μεγάλα κεφάλια».

Όπως λένε, άλλωστε, χαρακτηριστικά, η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο βάθος και μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της...