Επιτέλους παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος (vid)

Gazzetta team
Επιτέλους παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος (vid)
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος ανακοίνωσε την παραίτησή του στην Κυριακάτικη λειτουργία και γλιτώνουμε από τα κηρύγματα μίσους που έκανε.

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση που κατείχε, ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος στην Κυριακάτικη λειτουργία.

Όπως είπε, την είχε υπογράψει από το Σάββατο, ενώ την Δευτέρα θα μεταβεί στην Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα.

Ακόμα όμως και στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, φρόντισε να είναι προκλητικός όπως μας είχε συνηθίσει, λέγοντας «Η πατρίδα μας κινδυνεύει και η πίστη μας διώκεται».

Η παραίτηση
Όπως αναφέρει το kalavrytanews.gr, η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο κατατίθεται επισήμως η παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε η απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι.

Ρατσιστικές δηλώσεις και ακροδεξιό παρελθόν
Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τα όσα έχει και έχει κάνει. Είχε προτρέψει τους πιστούς να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους, υπήρχαν καταγγελίες οτι έδιωξε έδιωξε ηλικιωμένο από γηροκομείο για αυτό το λόγο, έβαλε να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες όταν ψηφιζόταν η Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, ενώ είχε εκφράσει την στήριξή του στην Χρυσή Αυγή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι στην κηδεία του αρχιχουντικού Ντερτιλή το 2013 τον παρομοίασε με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του ακροδεξιού χαρακτήρα που τον... συνοδεύει.