ΔΕΗ: Γιατί το καλοκαίρι γίνονται μεγάλες διακοπές ρεύματος

Gazzetta team
ΔΕΗ: Γιατί το καλοκαίρι γίνονται μεγάλες διακοπές ρεύματος
«Στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

«Oι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδας της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, που τονίζει ότι ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει την αρμοδιότητα των γραμμών και των υποσταθμών μέσης και χαμηλής τάσης παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Τα παραπάνω, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κύριο Μανιάτη, να μη γίνεται σωστή συντήρηση του δικτύου και με τις πρώτες ακραίες καιρικές συνθήκες να εκδηλώνονται διακοπές ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των τεχνικών,κ μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα» αναφέρει ότι από το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ «οι τεχνίτες είναι γύρω στους 2.000 και δεν αρκούν για τη συντήρηση του δικτύου διανομής και την αποκατάσταση βλαβών.

Ιδίως στη θερινή περίοδο για προληπτικούς λόγους πολλοί συνάδερφοι μας μετακινούνται στα νησιά γα την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις βλαβών».

Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι αποχωρεί μεγάλος αριθμός προσωπικού και μόνο πέρυσι έφυγαν οικειοθελώς περίπου 300 άτομα που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω είναι μεγάλης ηλικίας καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων.

Πηγή: reader.gr