Βρετανοί τουρίστες παρομοιάζουν την Κέρκυρα με εμπόλεμες ζώνες: «Χειρότερα από τη Βοσνία» (pics)

Gazzetta team
Βρετανοί τουρίστες παρομοιάζουν την Κέρκυρα με εμπόλεμες ζώνες: «Χειρότερα από τη Βοσνία» (pics)
Το τουριστικό πακέτο έμοιαζε πολύ καλό για να είναι αληθινό και... δεν ήταν.

Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών στην Κέρκυρα στέλνουν απελπισμένο μήνυμα μέσω social media, προκειμένου να βρεθεί κάποιος να τους «διασώσει» από το πανέμορφο νησί του Ιονίου και συγκεκριμένα, από ξενοδοχείο στο χωριό Άγιος Γόρδιος που το παρομοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη και με λάκκο της κόλασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ο Μικ Κλαρκ και η σύζυγός του έχουν κολλήσει στον Άγιο Γόρδιο, χωρίς νερό και πλημμυρισμένοι από τα σκουπίδια, κάτι που τους έχει κάνει αντί να ξεκουραστούν στις διακοπές τους, κυριολεκτικά, ν' αρρωστήσουν.

Ο Μικ, πρώην στρατιώτης, λέει πως το μέρος μοιάζει με την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Βοσνία, όπου υπηρέτησε εν έτει 1994. Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του αίματος κι όλο αυτό το στρες από τις απαίσιες διακοπές τους τον έχει κάνει να αισθάνεται χάλια.

«Εξαιτίας της ασθένειάς μου, αναγκάστηκα πέρσι να παραιτηθώ από τη δουλειά μου, οπότε δεν έχουμε τόσα πολλά χρήματα», ανέφερε ο Μικ.

«Όταν είδα αυτή την ανάρτηση στο Facebook για all inclusive διακοπές έναντι 499 λιρών, σκέφτηκα πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Οπότε έφτασα στο τουριστικό πρακτορείο και τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο κόλπο στην προσφορά», τονίζει ο Μικ. «”Γιατί είναι τόσο φτηνά;”, ρώτησα», λέει ο πρώην στρατιωτικός.

«Μας είπαν πως είναι η πρώτη εβδομάδα της θερινής περιόδου για την Ελλάδα, οπότε προσπαθούν με τις χαμηλές τιμές να ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει εκεί τις διακοπές του», ανέφερε η σύζυγος του Μικ.

Σύμφωνα, με το εξαγριωμένο ζεύγος, άλλοι συμπατριώτες τους εξοργισμένοι με την κατάσταση πληρώνουν 200 λίρες το άτομο προκειμένου να πάρουν την πρώτη πτήση για τη Μεγάλη Βρετανία.

«Είμαστε ήδη τρεις μέρες χωρίς τρεχούμενο νερό», σημειώνει ο Μικ. «Θέλω να φύγω από αυτό το μέρος, με αρρωσταίνει», συνεχίζει η Τζέινι.

«Δε μπορώ ν’ αντέξω χωρίς ζεστό νερό και δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που συνεχώς διαμαρτύρεται για το παραμικρό», τονίζει η σύζυγος του στρατιωτικού.

«Ο χώρος έξω από το ξενοδοχείο δεν πρόκειται για θέρετρο, είναι ουσιαστικά τα πάντα κλειστά. Όλοι οι ντόπιοι κάνουν επισκευές και βάφουν τα μαγαζιά τους, καθώς η τουριστική σεζόν, όπως λένε, δεν ξεκινά για ακόμη δυο εβδομάδες».

Παντού, οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια και μπάζα, τα φύκια έχουν αφεθεί να σαπίσουν στην παραλία και η θάλασσα είναι προσβάσιμη μόνο διαμέσου μιας μικρής γέφυρας, φτιαγμένης από παλέτα.

Πηγή: reader.gr