Ρέθυμνο: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία

Gazzetta team
Ρέθυμνο: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.028.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για έργα που, μεταξύ άλλων, αφορούν την άρση καταπτώσεων και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων σε τμήματα οδών, την αποκατάσταση ζημιών και φθορών οδοστρωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Ρεθύμνης και τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών.

Στο μεταξύ τεράστιες καταστροφές έχουν προκληθεί στην επαρχιακή οδό υπ' αριθμ. 13 Ρέθυμνο-Απόστολοι, λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρών που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο τμήμα της επαρχιακής οδού «Ρέθυμνο - Απόστολοι» διότι, όπως επισημαίνουν από την Περιφέρεια, υπάρχουν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρώματος και πτώσεις πρανών σχεδόν σε όλο το μήκος του, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται δύσκολα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στο ύψος του οικισμού της Πατσού, όπου υπάρχει ανομοιομορφία οδοστρώματος, ενώ στο ύψος του οικισμού Παντάνασσας και πριν από τον οικισμό των Αποστόλων λειτουργεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να παρακολουθούν τις σημάνσεις που υπάρχουν στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ