Μειώνεται η έκπτωση της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές

Gazzetta team
Μειώνεται η έκπτωση της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές
Από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019, τίθεται σε ισχύ η μείωση της έκπτωσης της ΔΕΗ στα τιμολόγια των συνεπών της πελατών, η οποία διαμορφώνεται από το 15% στο 10%.

Παράλληλα η έκπτωση για την προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσης που είναι σήμερα 6% θα διαμορφωθεί σε 4% ενώ η ΔΕΗ ξεκινά διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες για αυξήσεις μέχρι 10% στα τιμολόγια.

Με αυτή την κίνηση η ΔΕΗ επιδιώκει να βελτιώσει την κερδοφορία της ενώ παράλληλα, θα δώσει ένα περαιτέρω κίνητρο σε μέρος των πελατών της αν απευθυνθεί στον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της δέσμευσης για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Η εταιρεία προχωρά σε μια πιο σφιχτή διαχείριση και σχεδιάζει δυνατότητες άντλησης πρόσθετης ρευστότητας εκατοντάδων εκατομμυρίων με αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου των οφειλών (δράσεις για την εισπραξιμότητα κλπ).

Έτσι, σε συνδυασμό με τη γραμμή χρηματοδότησης από τις τράπεζες προσδοκά να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και στο επενδυτικό της πλάνο όπως αυτό διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης.

Πηγή: reader.gr