Μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής «καίει» τον Μιχαλολιάκο

Gazzetta team
Μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής «καίει» τον Μιχαλολιάκο
Σε δύσκολη θέση ήρθαν οι συνήγοροι των υπόδικων χρυσαυγιτών, όταν ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, άρχισε να εξιστορεί τα πεπραγμένα του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ένα περιστατικό κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, με αφορμή την κατάθεση ενός μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, πρώην βουλευτή Λάρισας με την Χρυσή Αυγή.

Πιο αναλυτικά, ο μάρτυρας άρχισε να εξιστορεί όσα μάθαινε από την εγκληματική δράση της οργάνωσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, οι οποίοι φώναζαν χαρακτηριστικά προς την συνήγορο του Αλεξόπουλου «αυτόν τώρα τι μας τον φέρατε εδώ;».

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο συγκεκριμένος μάρτυρας προσήλθε προς υπεράσπιση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, με τον οποίο, όπως είπε, έκαναν συχνά πολιτικές συζητήσεις παρότι έχουν αντίθετη ιδεολογία.

«Τον ρωτούσα τι δουλειά έχει με τους ναζιστές και τον προειδοποιούσα ότι θα μπλέξει. Μου απαντούσε ότι στη Λάρισα, όπου είχε εκλεγεί, υπάρχουν πολλοί ακραίοι που είναι της αρεσκείας της ηγεσίας αλλά τους συγκρατούσε να μην κάνουν βίαια πράγματα».

Εκεί όμως που ξεσηκώθηκαν οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου και κατηγορούσαν τη συνάδελφό τους λέγοντας «τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;» ήταν όταν ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος και κυρίως για όσα είπε για τον Αρχηγό:

«Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν "θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο" και εκείνος απαντούσε: "Άσε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται" (...) Ήμουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε "εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες" και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Αλεξόπουλος αρχικά απέδωσε τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, στη συνέχεια όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση, αν και, όπως του είχε πει ο ίδιος, «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή».