+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Νεκρός ο 61χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Αποκόρωνα

Νεκρός ο 61χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Αποκόρωνα

Νεκρός ο 61χρονος κτηνοτρόφος που αγνοείτο στον Αποκόρωνα

Αρκετά μακριά από το σημείο που αγνοείται βρέθηκε μέσα σε ένα ρέμα, ο 61χρονος κτηνοτρόφος. 

Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο που αγνοείτο και μέσα σε ρέμα βρέθηκε νεκρός ο 61χρονος κτηνοτρόφος από τον Αποκόρωνα, όπου είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρου μαζί με το αυτοκίνητό του, σε αγροτικό δρόμο κοντά στον ποταμό Βατουδιάρη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει χθες το πρωί όταν και χάθηκαν τα ίχνη του, εντάθηκαν σήμερα το πρωί, ωστόσο δεν είχαν αίσια έκβαση καθώς εντοπίσθηκε νεκρός

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές 

Από νωρίς το πρωί, έχει ξεκίνησε στα Χανιά η αυτοψία του κλιμακίου της κυβέρνησης στις πληγείσες περιοχές των Χανίων.

«Μετά την χθεσινή σύσκεψη, ο Υπουργός προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση με 10 εκ. ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης. Συνεννοηθήκαμε με τους Δημάρχους να μας στείλουν τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Οι μελέτες οι οποίες είναι έτοιμες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Υποδομών και παράλληλα με τη συνεργασία όλων των φορέων θεωρώ ότι υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα με την παρουσία του κυρίου Υπουργού δόθηκαν λύσεις και με τα εξειδικευμένα στελέχη που έχουν έρθει από το Υπουργείο θα δούμε τις οριστικές λύσεις κι εδώ που βρισκόμαστε στον Αλικιανό κάνουμε έκκληση προς τον κύριο Υπουργό να γίνει μια νέα γέφυρα που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ασφάλειας για τους πολίτες και αυτή να γίνει μια πεζογέφυρα ένα μνημείο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στα σημεία αναφοράς της μεγάλης καταστροφής βρίσκεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μαζί του στο κυβερνητικό κλιμάκιο είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Διακοπές κυκλοφορίας και προβλήματα ηλεκτροδότησης

Λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που τρέχουν από τις πλαγιές διακόπηκε η κυκλοφορία στη σήραγγα Τοπολίων μέχρι νεωτέρας, ενώ λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Σκινέ-Πρασέ- Σέμπρωνα- Αγία Ειρήνη.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Από τη συγκέντρωση υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου ακινητοποιήθηκαν πολλά οχήματα, χωρίς ωστόσο οι οδηγοί να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο καθώς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα οχήματά τους.

Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

«Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Σε ότι αφορά το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, επίσης ΔΕΝ θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 25 και αύριο Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr