Επεισόδια στο Σύνταγμα: Προσήχθη στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Επεισόδια στο Σύνταγμα: Προσήχθη στέλεχος της Χρυσής Αυγής
Στέλεχος της Χρυσής Αυγής προσήχθη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία την Πέμπτη (24/1).

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ανάμεσα στα 133 άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία, στο περιθώριο του χθεσινού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Ο λόγος για έναν 32χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά για την επίθεση της 25ης Φεβρουαρίου 2018 με τρεις τραυματίες στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Το στέλεχος του εθνικιστικού κόμματος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Σε βάρος του δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του στα επεισόδια, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και δύο άτομα, που είχαν συλληφθεί το 2017 για επεισόδια που είχαν γίνει ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αναρχικούς, έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Αστυνομία προχώρησε και σε 11 συλλήψεις.

Βαρύτερες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζουν δύο Έλληνες, ηλικίας 26 και 32 ετών, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας στρατιώτης, που θα οδηγηθεί στο Στρατοδικείο, και δύο ανήλικοι.

Πηγή: reader.gr