Την Τετάρτη απολογούνται οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Gazzetta team
Την Τετάρτη απολογούνται οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου
Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου θα απολογηθούν στον ανακριτή έξι από τους συλληφθέντες στα επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για τη δεύτερη ομάδα των επτά ατόμων που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για συνολικά δεκαεννέα συλληφθέντες, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται και κάποιοι είναι ανήλικοι και έχουν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς για αυτούς επιλαμβάνονται οι αρμόδιοι για ανήλικους δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Ελεύθεροι μέχρι την δικάσιμο οι υπόλοιποι συλληφθέντες

Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.