Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στον Λαγανά

Gazzetta team
Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού στον Λαγανά
Ξεκινάει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, η εκδίκαση τηςυπόθεσης της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, που έχασε τη ζωή του στις 7 Ιουλίου του 2017 στον Λαγανά.

Ο άτυχος φοιτητής από το Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από υπαλλήλους και θαμώνες νυχτερινού κέντρου, από τα οποία υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, παραπέμπονται να δικαστούν για την υπόθεση εννέα άτομα. Ειδικότερα, έξι άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δύο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην Πάτρα έφτασαν σήμερα, Πέμπτη οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, οι οποίοι πρόκειται να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Με αφορμή την έναρξη της δίκης, η μητέρα του Μπακάρι, Τζίλ, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αν και δεν γνωρίζω τόσο καλά το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, έχω εμπιστοσύνη στο σύστημα, και πίστη στο Θεό, πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Από την πλευρά του, ο πατέρας του Μπακάρι, Φίλμπερτ, σημείωσε ότι «αν μπορούσα να μιλήσω στους κατηγορούμενους, δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς θα τους έλεγα, αλλά θα τους άφηνα να γνωρίζουν, ότι αν είχαν χρόνο να τον γνωρίσουν, θα τον συμπαθούσαν».