Έκλεισε η Ακρόπολη λόγω του καύσωνα

Gazzetta team
Έκλεισε η Ακρόπολη λόγω του καύσωνα
Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του σήμερα Κυριακή 22 Ιουλίου με χιλιάδες ανθρώπους να παίρνουν ανάσες δροσιάς στις παραλίες.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως σήμερα Κυριακή ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα κλείσει στις 14:00 για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου έκλεισε σήμερα και θα κλείσει και αύριο στις 14:00. Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες πρέπει να πάνε στα εκδοτήρια για να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.​

Οι περιοχές που πλήττονται από τον καύσωνα

Οι θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική και ο υδράργυρος σήμερα φθάνει και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Από αύριο Δευτέρα (23.07.2018) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση περίπου 4-5°C αλλά η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα φτάσει τους 37-38°C, και παράλληλα θα σημειωθούν καταιγίδες τις απογευματινές ώρες σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και πιθανόν Θεσσαλία και Δυτική Στερεά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά με μικρή διάρκεια.

Πηγή: reader.gr