Το διώροφο Αirbus A380 προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (pics & vid)

Gazzetta team
Το διώροφο Αirbus A380 προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (pics & vid)
Στο Ελ. Βενιζέλος προσγειώθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα το Airbus A380 της Emirates, αποκαλούμενο και «βασιλιάς των αιθέρων».

Η αεροπορική εταιρεία από τo Nτουμπάι θα πραγματοποιεί τις πτήσεις ΕΚ103 και 104 (Ντουμπάι – Αθήνα – Ντουμπάι) με το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο του κόσμου.

Σημειώνεται ότι η Emirates διαθέτει πάνω από 100 αεροπλάνα Α380, αριθμός που την καθιστά πρώτη στη σχετική λίστα παγκοσμίως.

Το διώροφο αεροσκάφος της εταιρείας διαθέτει 429 καθίσματα στην Οικονομική θέση, 76 καθίσματα-κρεβάτια στη Διακεκριμένη θέση και 14 Ιδιωτικές Σουίτες στη Πρώτη θέση, στον επάνω όροφο.

Οι επιβάτες της πρώτη θέση μπορούν να απολαύσουν ένα από τα δύο «Shower Spas» πριν συναντήσουν τους συνταξιδιώτες τους στο On Board Lounge, όπου μπορούν να επικοινωνήσουν και να απολαύσουν δωρεάν ποτά, στα 40.000 πόδια.

H Emirates διαθέτει ήδη 103 αεροσκάφη τύπου Α380 για τις πτήσεις της σε 48 διεθνείς προορισμούς. Σύντομα μάλιστα θα προστεθούν στο στόλο της ακόμα 59 ακόμα αεροσκάφη Α380, πιο πολλά από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως ενώ μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε συμφωνία 16 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για την εξαγορά ακόμα 36 ίδιου τύπου αεροσκαφών.

Πέρα από το μέγεθος, η διώροφη ναυαρχίδα της Emirates διαθέτει όλες τις ανέσεις για την πρώη θέση όπως: Καθίσματα που γίνονται κρεβάτια, ιδιωτικές σουίτες και shower spa.

Πηγή: reader.gr