Έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου

Gazzetta team
Έφεση κατά της αθώωσης του Αμβρόσιου

bet365

Νέες δικαστικές περιπέτειες περιμένουν τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο καθώς η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στις κατηγορίες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μισους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος με αφορμή ανάρτηση στο ιστολόγιο του εναντίον των ομοφυλόφιλων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, έφεση κατά της απόφασης έχει ασκήσει και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.

Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου.

«Στην αίτηση που καταθέσαμε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου», σημειώνει στην εφημερίδα η η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων, «εκθέσαμε τους νομικούς και πραγματικούς λόγους για τους οποίους θεωρήσαμε ότι η αθωωτική απόφαση είναι νομικά εσφαλμένη και ως προς την εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και ως προς την ερμηνεία και εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Αμβροσίου, Γιώργος Μπέσκος, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που προβλέπεται δικονομικά η άσκηση έφεσης, είναι απολύτως σεβαστή, και πλέον αρμόδια είναι τα δικαστήρια να αποφασίσουν, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε».


Πηγή: reader.gr

 
LiquidMedia