Βρήκαν κοριούς στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

Gazzetta team
Βρήκαν κοριούς στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
Η ανακάλυψη του κοριού παρακολούθησης στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις αλλά και το προφίλ των δραστών.

Πολλά ερωτηματικά αλλά κι αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, ήταν «παγιδευμένο» με κοριούς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μεσσηνίας, εντοπίστηκε κοριός στον υπολογιστή της Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.

Μάλιστα, για τη διεξαγωγή της έρευνας είχε δώσει το πράσινο φως ο εισαγγελέας Καλαμάτας, ύστερα από συνάντησή του με την Αντιπεριφερειάρχη, η οποία υποψιαζόταν ότι κάτι παράξενο συνέβαινε.

Πλέον, η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια των διωκτικών αρχών, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα παρακολουθούταν το συγκεκριμένο γραφείο, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι αυτό ίσως να συνέβαινε πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα η κα Αλειφέρη.

Πάντως, αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρ΄ότι ήταν ενήμερος για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς, δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί, όπως και τελικά έγινε.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η Εκτελεστική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε:

  • την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στις οποίες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη.
  • να καλέσει την κα Αλειφέρη να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εξηγήσεις για τις μονομερείς της ενέργειες, που παραβιάζουν τόσο τη θεσμική δεοντολογία, όσο και το άρθρο 159 του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης είναι αυτός που εκπροσωπεί την Περιφέρεια δικαστικώς και εξωδίκως.