Ο Παππάς έχει γίνει... λαγός, όμως ο Λαγός δεν έγινε Παππάς

Νίκος Ρόλλας
Ο Παππάς έχει γίνει... λαγός, όμως ο Λαγός δεν έγινε Παππάς
Μία υπόθεση (Χρυσή Αυγή), δύο χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο), δύο πρόσωπα (Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός), δύο διαφορετικές εξελίξεις.

Η σύλληψη του Γιάννη Λαγού από την Ιντερπόλ σήμερα, είναι λογικό και επόμενο να δημιουργεί συγκρίσεις με την περίπτωση του άλλου καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, του Χρήστου Παππά.

Μιλάμε άλλωστε για την ίδια υπόθεση και για δύο πρόσωπα που έχουν σχεδόν τις ίδιες κατηγορίες, με μόνη διαφορά τις χώρες που κλήθηκαν να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση για την σύλληψή τους...

Ο Ευρωβουλευτής ήταν στην έδρα του στο Βέλγιο, όπου μέχρι και πριν λίγες ώρες απολάμβανε την ασυλία του, ενώ ο «Θεωρητικός» της οργάνωσης ήταν στην Ελλάδα.

Για τον πρώτο, από τη στιγμή που αποφασίστηκε οτι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τα προνόμια που του προσέφερε η εκλογή του, οι διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτατα και εκ του αποτελέσματος, όλα δείχνουν πως υπήρξε σωστή προετοιμασία.

Για τον δεύτερο, για τον οποίο μέρες πριν υπήρχε καταδικαστική απόφαση και περιμέναμε την ανακοίνωση της ποινής, όχι απλά οργάνωση και προετοιμασία υπήρξε, αλλά οδηγηθήκαμε σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.

Ένα φιάσκο που επέτρεψε στον Χρήστο Παππά να απολαμβάνει την ελευθερία του αυτή τη στιγμή σε κάποιος μέρος του πλανήτη, καταφέρνοντας ακόμα ένα πλήγμα στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπάρχουν πράγματα στην ζωή, για τα οποία δεν χρειάζεται να σχολιάσεις κάτι... Μπορείς απλά να παραθέσεις να τα γεγονότα και αυτά θα μιλήσουν από μόνα τους.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

  • Ο Παππάς που ήταν στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει... λαγός και να είναι ελεύθερος.
  • Ο Λαγός που ήταν στο Βέλγιο δεν κατάφερε να γίνει Παππάς και είναι με χειροπέδες.

Αυτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ