Λιοντάρι σε τσίρκο επιτέθηκε στον εκπαιδευτή του, μπροστά σε γονείς και παιδιά (vid)

Gazzetta team
Λιοντάρι σε τσίρκο επιτέθηκε στον εκπαιδευτή του, μπροστά σε γονείς και παιδιά (vid)
Σοκαριστικό βίντεο δείχνει μια λέαινα να επιτίθεται στον θηριοδαμαστή της, με το κοινό να παρακολουθεί έντρομο.

Πανικός επικράτησε σε ένα τσίρκο στη Ρωσία, όταν ο θηριοδαμαστής δέχθηκε επίθεση από λέαινα, την ώρα που το σόου το παρακολουθούσαν γονείς και μικρά παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα δύο λιοντάρια η Βέγκα και η Σάντα φάνηκαν να καβγαδίζουν μεταξύ τους μέσα στην αρένα. Τότε η Βέγκα για άγνωστο λόγο επιτέθηκε στον Μαξίμ Όρλοφ, θηριοδαμαστή του τσίρκου.

Ο κόσμος παρακολουθούσε έντρομος ενώ μία έγκυος γυναίκα υπέστη επιληπτική κρίση από το σοκ. «Οι λέαινες είχαν εξαγριωθεί. Όταν αρχίσαμε να τρέχουμε, άκουγες τον βρυχηθμό τους. Ο θηριοδαμαστής δέχθηκε επίθεση και μια γυναίκα στα δεξιά έπαθε κρίση επιληψίας. Φώναξαν ασθενοφόρο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά την επίθεση, χρήστες στα social media απήυθυναν εκ νέου έκκληση για τερματισμό των ζωντανών ζώων στα τσίρκο. «Πόσες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις μέχρι ο κόσμος να σταματήσει να θεωρεί τον βασανισμό ζώων ως διασκέδαση για τα παιδιά;», σχολίασε κάποιος.

Ο Όρλοφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, έχοντας γρατσουνιές στο δώμα του αλλά και δαγκωμα από την λέαινα, Ωστόσο, αυτό δεν έδειξε να τον πτοεί λέγοντας: «Περιπτώσεις όπως η αυτή είναι πολύ σπάνιες, αλλά τα ζώα είναι ζώα. Η Βέγκα είναι πέντε ετών και απρόβλεπτη από μικρή».

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη λέαινα δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά σε παράσταση μετά την επίθεση. «Θα μιλήσουμε με τους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να την ανταλλάξουμε με ένα μικρό λιονταράκι».

Ο Ορλόφ απέδωσε την επίθεση στο γεγονός πως το τσίρκο δεν δούλεψε στη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά που εκπαιδευτής σε τσίρκο δέχεται επίθεση από ζώο μπροστά σε κοινό. Το 2019 ο γνωστός θηριοδαμαστής Χαμαντά Κούτα είχε δεχθεί τρομακτική επίθεση από λιοντάρι με το πλήθος να ουρλιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ