Συγκλόνισε η Παλαιστίνια Μάριαμ που έλεγε σε Ισραηλινό στρατιώτη που τη συνέλαβε: «Αυτό ήθελες όταν ήσουν παιδί; Αυτό ονειρευόσουν;» (vid)

Gazzetta team
Συγκλόνισε η Παλαιστίνια Μάριαμ που έλεγε σε Ισραηλινό στρατιώτη που τη συνέλαβε: «Αυτό ήθελες όταν ήσουν παιδί; Αυτό ονειρευόσουν;» (vid)
Η Μάριαμ Αφίφι μπορεί να καθόταν δεμένη με χειροπέδες πισθάγκωνα και ο ισραηλινός στρατιωτικός να την κοιτούσε όρθιος, αλλά η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια ήταν διακριτή στη νεαρή Παλαιστίνια.

Τσάκισε σίδερα με την ομιλία της, μόνο με τις λέξεις της, η Μάριαμ Αφίφι. Δεμένη πισθάγκωνα η νεαρή Παλαιστίνια, έχει συλληφθεί από Ισραηλινούς στρατιωτικούς, την έχουν καθισμένη κάτω στον δρόμο, αλλά η υπερηφάνεια της και η αξιοπρέπειά της, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του στρατιωτικού που στέκεται όρθιος. Την ακούει, την κοιτάει, αλλά δεν μιλάει…

Η Μάριαμ τον κοιτάει στα μάτια και τον ρωτάει απανωτά…

«Τι έκανα και με συλλάβατε; Επειδή υπερασπίστηκα ένα κορίτσι που το χτυπούσατε; Γι’ αυτό με συλλάβατε; Επειδή υπερασπίζομαι ανθρώπους που κλωτσάτε έξω από τα σπίτια τους;», του είπε αρχικά και με μια ανάσα συνέχισε...

«Πώς νιώθεις; Ξέρω ότι είσαι άνθρωπος. Ίσως έχεις οικογένεια, ίσως και παιδιά. Θέλεις τα παιδιά σου να μεγαλώσουν και να υπερασπίζονται τη μεριά σου; Τη μεριά των καταπιεστών; Αυτό ήθελες όταν ήσουν παιδί; Να είσαι στη λάθος μεριά; Όταν ήσουν παιδί και έκανες μεγάλα όνειρα, αυτό ήθελες; Να είσαι στη πλευρά των καταπιεσμένων;».

Ο στρατιωτικός δεν της απάντησε αλλά η Μάριαμ δεν έσκυψε το κεφάλι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ