Ο Π.Ο.Υ. εκπέμπει SOS: «Πιο μεταδοτική η ινδική μετάλλαξη, αντέχει στα εμβόλια»

Gazzetta team
Ο Π.Ο.Υ. εκπέμπει SOS: «Πιο μεταδοτική η ινδική μετάλλαξη, αντέχει στα εμβόλια»
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη.

Κανένας εφησυχασμός και επαγρύπνηση συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, για την οποία προειδοποιεί πως είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια αλλά και πιο μεταδοτική.

Η Δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε: «Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική» αλλά επίσης και «στοιχεία που αφήνουν να εννοηθεί ότι η παραλλαγή αυτή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανθεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια».

Η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ, Βαν Κέρκοβ συμπλήρωσε πως «κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας».

Από κει και πέρα, δεκάδες πτώματα ανθρώπων κτυπημένοι από την ινδική μετάλλαξη ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στη βόρεια Ινδία. Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Άσοκ Κουμάρ, ανέφερε πως 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές: «Διατάξαμε τους αρμόδιους φορείς να ασχοληθούν με τα πτώματα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν»!

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν αυτή τη στιγμή καθημερινά από τον κορονοϊό στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων αγγίζει τους 250.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ