«Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη»: Αγρότης άλλαξε… τα σύνορα!

Gazzetta team
«Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη»: Αγρότης άλλαξε… τα σύνορα!
Ένας Βέλγος αγρότης μετακίνησε την πέτρα-σήμα κατατεθέν των ορίων μεταξύ της Γαλλίας και του Βελγίου… αλλάζοντας τον χάρτη της Ευρώπης.

Όταν μία πέτρα, με ιστορία από το 1819, τότε που οριοθετήθηκαν τα σύνορα μεταξύ της Γαλλίας και του Βελγίου, αποτελεί σημάδι διαχωρισμού των ορίων μεταξύ δυο χωρών, τότε τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά και επικίνδυνα. Όσο η απροσεξία ενός αγρότη που οδηγάει το τρακτέρ του.

Βέλγος ο «ήρωας» της ιστορίας μας, δεν πρόσεξε καλά και μετακίνησε την πέτρα κατά 2.29 μέτρα μέσα στη γαλλική επικράτεια, με αποτέλεσμα να αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης.

Ήταν άτυχος όμως γιατί το βρήκε ένας ιστορικός ερευνητής, ενθουσιασμένος για την ανακάλυψή του. Δεν άργησε έτσι να δοθεί ανάλογη συνέχεια στα social media, αλλά φυσικά με δόση χιούμορ…

«Έκανε το Βέλγιο μεγαλύτερο και τη Γαλλία μικρότερη, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα» είπε ο δήμαρχος του βελγικού χωριού Erquelinnes, David Lavaux, για να προσθέσει: «Είμαι χαρούμενος γιατί η πόλη μου είναι μεγαλύτερη, αλλά ο δήμαρχος του Bousignies-sur-Roc νομίζω πως δεν συμφωνεί».

Παρά τα χρόνια της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη πέτρα η οποία είναι απλά ένα σήμα κατατεθέν που οριοθετεί τα σύνορα των δύο χωρών, οι τοπικοί άρχοντες ήταν αρκετά χαλαροί για το ότι κινήθηκε από τη φυσική της θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ