Κορονοϊός: Δεκάδες νέοι χόρεψαν μέσα σε κλαμπ στην Ισπανία με τις «ευλογίες» των Αρχών

Gazzetta team
Κορονοϊός: Δεκάδες νέοι χόρεψαν μέσα σε κλαμπ στην Ισπανία με τις «ευλογίες» των Αρχών
Δεκάδες νέοι στη Ζιρόνα της Ισπανίας χόρεψαν όπως παλιά μέσα σε κλαμπ, καθώς δοκιμάστηκε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για να έρθει η κανονικότητα χωρίς να διασπείρεται ο κορονοϊός.

Δεκάδες νέοι στη Ζιρόνα της Ισπανίας έζησαν μέρες από τα παλιά, αφού χάρη σε ένα πρόγραμμα πιλοτικού ψηφιακού πάσου, χόρεψαν και διασκέδασαν ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς να σκέφτονται τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο οι Αρχές ελπίζουν ότι με αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσει να επιστρέψει η κανονικότητα στις κοινωνικές συναναστροφές χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διασποράς. Όμως, βάσει ενός σχεδίου με στόχο την ανάκαμψη του τομέα της φιλοξενίας, οι κάτοικοι στη Ζιρόνα θα μπορούσαν για μία βραδιά να αποκτήσουν ένα ψηφιακό πάσο που θα τους επέτρεπε να πάνε σε μια συναυλία ή να δειπνήσουν σε πέντε εστιατόρια.

Πως θα λειτουργεί

Για να το κάνουν αυτό, έπρεπε να «κατεβάσουν» μια εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνά τους και να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνων Covid-19, να επιδείξουν ένα αρνητικό PCR τεστ ή να αποδείξουν ότι έχουν ήδη περάσει τον νέο κορονοϊό.

Περίπου 250 άνθρωποι έσπευσαν σε 20 λεπτά να προμηθευτούν τα εισιτήρια για τη βραδιά στο κλαμπ το Σάββατο.

«Μου φαίνεται φανταστικό, διότι όλο αυτό μας επηρεάζει ψυχολογικά. Μπορεί να είμαστε σωματικά καλά, όμως δεν είμαστε ψυχολογικά, επομένως πιστεύω ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες, ελεγχόμενες και με μέτρα ασφαλείας, είναι φανταστικές», λέει η Σουζάνα Μπεργκάς 26 ετών από την Zιρόνα.

Στα πέντε εστιατόρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τους επετράπη να λειτουργήσουν με χωρητικότητα στο 80%. Το πάσο ισχύει για έως και 36 ώρες και κοστίζει μεταξύ 2,50 και 8,50 ευρώ.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ