Αστυνομικός πυροβολεί μαύρο άστεγο στην Καλιφόρνια που κρατούσε μαχαίρι (vid)

Gazzetta team
Αστυνομικός πυροβολεί μαύρο άστεγο στην Καλιφόρνια που κρατούσε μαχαίρι (vid)
Έρευνα έχει ξεκινήσει για τον πυροβολισμό και εν τέλει τον θάνατο μαύρου άστεγου, ο οποίος κράταγε μαχαίρι, από αστυνομικό στην Καλιφόρνια.

Ακόμα ένα περιστατικό ωμής βίας στις ΗΠΑ, ακόμα μία εκτέλεση ενός ανθρώπου από αστυνομικό. Στη δημοσιότητα έχει δοθεί ένα βίντεο από την κάμερα που φορά πάνω του ο αστυνομικός, καθώς επίσης και από αυτήν του ελέγχου κυκλοφορίας στον δρόμο, στο οποίο ο αστυνομικός πυροβολεί έναν μαύρο άστεγο άντρα, νεαρό σε ηλικία.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο, ωστόσο διεξάγεται έρευνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλιφόρνια, κλήθηκαν οι άντρες της, γιατί ο άστεγος φαίνεται να πετούσε πέτρες στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το οποίο έχει σκληρές εικόνες, κρατάει μαχαίρι.

Ο αστυνομικός τον πλησιάζει και το λέει, «έλα εδώ», αλλά ο άστεγος άντρας αρνείται. Του λέει στη συνέχεια ο αστυνομικός «δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι, έλα εδώ» και ο μαύρος άντρας απαντάει «ούτε εγώ, δεν έρχομαι».

Στη συνέχεια σταματάει και φαίνεται να βγάζει το μαχαίρι. Ο αστυνομικός του λέει τρεις φορές, πέτα το μαχαίρι και την τρίτη φορά τον πυροβολεί.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ