Ο σταυρός στη γαλανόλευκη σημαία, στο φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου (vids)

Gazzetta team
Ο σταυρός στη γαλανόλευκη σημαία, στο φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου (vids)
Στη σημαία πάνω στο φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου αποτυπώθηκε η σχέση του με την Ελλάδα με τον λευκό σταυρό σε μπλε φόντο.

Στο «τελευταίο του αντίο» στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, είχε και το στίγμα της Ελλάδας. Ο σύζυγος τη Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ ήταν γεννημένος στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα και με το που γεννήθηκε αυτόματα έγινε «Πρίγκιπας της Ελλάδας».

Μπορεί να έφυγε βρέφος ακόμα από τη χώρα μας όταν εξορίστηκε ο πατέρας του αλλά τους τίτλους του, τους κράτησε μέχρι τους αρραβώνες του με την πριγκίπισσα Ελισάβετ (τότε) το 1946. Παραιτήθηκε από αυτούς για να γίνει Βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν.

Η σχέση του με την Ελλάδα όμως δεν διαγράφηκε και η γαλανόλευκη σημαία ήταν μέρος αυτής που σκέπασε το φέρετρό του, έχοντας κάθε πτυχή της ζωής του πάνω.

Ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο συμβόλιζε την Ελλάδα, εκπροσωπείται η οικογένεια Μαουντμπάτεν όπως επίσης το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου καθότι Δούκας αυτού, με τον γάμο του με την βασίλισσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ