Δήμαρχος στη Βενεζουέλα σημαδεύει τα σπίτια των ασθενών με κορονοϊό

Gazzetta team
Δήμαρχος στη Βενεζουέλα σημαδεύει τα σπίτια των ασθενών με κορονοϊό
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη μέθοδο χρησιμοποιεί ένας δήμαρχος στην Βενεζουέλα, προκειμένου να προφυλάξει τους δημότες του από τον κορονοϊό.

Ένας δήμαρχος στην κεντρική Βενεζουέλα άρχισε να σημαδεύει στην κυριολεξία τα σπίτια των δημοτών που πάσχουν από κορονοϊό. Ξεκίνησε να τοποθετεί κόκκινα προειδοποιητικά σύμβολα στα σπίτια των ασθενών, ενώ απείλησε ταυτόχρονα ότι θα περικόψει τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

«Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας», είπε ο Λούις Ντούκε, ο δήμαρχος της κοινότητας Σούκρε, στην Πολιτεία Γιαρακούι, δείχνοντας την προειδοποιητική «πινακίδα» με τον κόκκινο κύκλο και τη διαγώνια γραμμή επάνω του. «Αυτό σημαίνει ότι εδώ υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο, ή ύποπτο κρούσμα της Covid, έτσι οι άνθρωποι είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Μιλώντας σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος είπε ότι τα ριζοσπαστικά μέτρα είναι αναγκαία, καθώς η Βενεζουέλα δίνει μάχη για να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι σε όσους δεν τηρούν την καραντίνα θα κόβεται η βοήθεια που λαμβάνουν, όπως τα τρόφιμα ή το δωρεάν γκάζι για το μαγείρεμα.

Ο Ντούκε, που είναι μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, κατηγορήθηκε ότι κάνει διακρίσεις. «Πρέπει να τον καταγγείλουμε και, επιπλέον, να του ευχηθούμε καλή υγεία, για να μην χρειαστεί να σημαδέψει τον εαυτό του», σχολίασε η Ταμάρα Σούχου, δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ