Πρόσφερε δουλειά στον... ληστή του εστιατορίου του (pics)

Gazzetta team
Πρόσφερε δουλειά στον... ληστή του εστιατορίου του (pics)
Το πνεύμα του Πάσχα (των καθολικών) άγγιξε τον Καρλ Ουάλας, ο οποίος συγχώρεσε τον ληστή που εισέβαλλε στο εστιατόριό του και του πρόσφερε μάλιστα δουλειά.

Αν δεν είναι αυτός «μεγάλη καρδιά» τότε ποιος είναι; Μιλάμε για τον Καρλ Ουάλας από την Τζιόρτζια, η οποία βρίσκεται χρόνια στις πόλεις των ΗΠΑ με αυξημένη εγκληματικότητα. Ο 45χρονος έκανε κάτι που -μεταξύ μας κανείς δεν θα είχε πράξει- καθώς πρόσφερε εργασία σε αυτόν που εισέβαλλε στο μαγαζί του για να τον ληστέψει.

Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, τόσο αληθινό είναι... Ο ληστής, έσπασε το τζάμι της πόρτας με ένα τουβλο για να μπει στο εστιατόριο στις 4 τα ξημερώματα του Πάσχα των Καθολικών και έτρεξε αμέσως στην ταμειακή μηχανή. Αφού την... ξήλωσε, την κούνησε για να δει αν έχει τίποτα μέσα, ωστόσο από τη στιγμή που δεν άκουσε θόρυβο, την άφησε και έφυγε. Όλο αυτό διήρκησε 45 δευτερόλεπτα.

Ο Καρλ Ουάλας, με εξαίρεση τη φασαρία, για να συμμαζέψει το μαγαζί και φυσικά την αναστάτωση, καθώς δεν είναι ότι καλύτερο να σε ξυπνάνε μέσα στο ξημέρωμα και να ακούς πως λήστεψαν το μαγαζί σου, φάνηκε μεγαλόψυχος.

Πόσταρε στο facebook φωτογραφίες από το κατάστημά του και έγραψε, με ελπίδα να το δει αυτός που πήγε να τον ληστέψει, να κάνει μία αίτηση για εργασία.

«Ούτε αστυνομία, ούτε ερωτήσεις. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε και να διορθώσουμε τον δρόμο που ακολουθείς », έγραψε χαρακτηριστικά.

Αρκετοί καταστηματάρχες επικοινώνησαν με τον Ουάλας δείχνοντάς του πλάνα από τα δικά τους μαγαζιά στα οποία είχε εισβάλλει ο ληστής.

«Αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες. Να απλώσεις το χέρι σου και να βοηθήσεις κάποιον. Ίσως να μην του είχε δοθεί ποτέ αυτή η ευκαιρία. Ίσως ήταν πάντα σε αυτή τη θέση στη ζωή του», ανέφερε ο Ουάλας και συμπλήρωσε: «Ο Χριστός τι θα έκανε; Δεν θα έδινε συγχώρεση;

Όλοι πρέπει να έχουμε την συγχώρεση μέσα μας και να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Υπάρχει τόσο μίσος σε αυτόν τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ