Σκληρό βίντεο: Διακινητής πετάει δύο κοριτσάκια από ψηλό τοίχο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (vid)

Gazzetta team
Σκληρό βίντεο: Διακινητής πετάει δύο κοριτσάκια από ψηλό τοίχο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (vid)
Σοκαριστικό βίντεο δείχνει διακινητή να πετάει από φράχτη ύψους 4 μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού δύο κορίτσια 3 και 5 ετών.

Εμβρόντητος έμεινε ο υπάλληλος που παρακολουθούσε τις κάμερες κλειστού κυκλώματος στα σύνορα του Νέου Μεξικού, όταν είδε διακινητή να πετάει από τον τοίχο που οριοθετεί τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού δύο κοριτσάκια.

Τα μικρά παιδιά με καταγωγή από τον Ισημερινό, ηλικίας τριών και πέντε ετών, έπεσαν από έναν τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων και στη συνέχεια έμειναν εκεί, καθώς ο διακινητής και ο συνεργός του, το έβαλαν στα πόδια, από την αντίθετη πλευρά του φράχτη.

Ο υπάλληλος που παρακολουθούσε εκείνη την ώρα το κλειστό κύκλωμα καμερών στα όρια των συνόρων, ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του.

«Την Τρίτη το βράδυ ένας πράκτορας της Σάντα Τερέζα, αρμόδιος για τις κάμερες, είδε έναν διακινητή να ρίχνει δύο μικρά παιδιά από έναν συνοριακό τοίχο ύψους 14 ποδιών (περίπου 4 μέτρων)» ήταν η ανακοίνωση της CBP.

Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν σε σταθμό της φύλαξης συνόρων στην Σάντα Τερέζα του Νέου Μεξικού για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Είμαι σοκαρισμένη από τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι διακινητές πέταξαν από έναν τοίχο 14 ποδιών αθώα παιδιά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της περιπολίας Γκλόρια Ι. Τσάβες, η οποία διευκρίνισε πως οι συνοριοφύλακες συνεργάζονται με τις μεξικανικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες.

Περίπου 100.000 μετανάστες από το Μεξικό συννελήφθησαν από τις αρχές των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων οι 10.000 ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ