Μινεάπολις: 27 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

Gazzetta team
Μινεάπολις: 27 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ
Ο δήμος της Μινεάπολις θα καταβάλλει το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων για να «κλείσει» την αγωγή που έχει υποβάλει η οικογένεια του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ για τον θάνατό του, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του τον περασμένο Μάιο.

Ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι και άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αλλά και συγγενείς του Τζορτζ Φλόιντ, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν λεπτομέρειες του συμβιβασμού στον οποίο κατέληξαν.

Η οικογένεια του Φλόιντ είχε προσφύγει στα αστικά δικαστήρια τον Ιούνιο του 2020 εναντίον του δήμου και των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψη και τον θάνατό του.

Ο διακανονισμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή περιλαμβάνει και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από την οικογένεια προς τη συνοικία της Μινεάπολις όπου πέθανε ο 46χρονος Φλόιντ.

Ο θάνατος του Φλόιντ, που βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς, πυροδότησε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό που έχουν βιώσει ποτέ οι ΗΠΑ.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός αστυνομικός που γονάτισε επί εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, δικάζεται από τις αρχές της εβδομάδας. Οι άλλες τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν αργότερα, μέσα στο 2021. Όλοι τους έχουν πλέον απολυθεί από την αστυνομία της Μινεάπολις.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ