Αυστραλία και Facebook βρίσκονται σε συνομιλίες μετά τον αποκλεισμό ειδησεογραφικού περιεχομένου

Gazzetta team
Αυστραλία και Facebook βρίσκονται σε συνομιλίες μετά τον αποκλεισμό ειδησεογραφικού περιεχομένου
Συζητήσεις σε υψηλό επίπεδο έγιναν ανάμεσα στην Καμπέρα και το Facebook, λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό ειδησεογραφικού περιεχομένου για τους Αυστραλούς χρήστες του διαδικτύου.

Η Αυστραλία ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει το σχέδιο νόμου της που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα ΜΜΕ για την αναδημοσίευση περιεχομένων τους.

Το Facebook για να δείξει την αντίθεσή του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κατέστησε αδύνατη για τους Αυστραλούς την δημοσίευση συνδέσμων με ειδησεογραφικά άρθρα και δεν ήταν δυνατή πλέον η επίσκεψη σελίδων των μέσων ενημέρωσης της χώρας από το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι είχε συνομιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ με στόχο να βρεθεί ένας τρόπος εξόδου από αυτήν την αναμέτρηση.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. «Συζητήσαμε τα ζητήματα που εκκρεμούν και συμφωνήσαμε ότι οι αντίστοιχες ομάδες μας θα τα αντιμετωπίσουν αμέσως», σημείωσε ο Φράντενμπεργκ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός κάλεσε παράλληλα το Facebook «να δώσει τέλος στις απειλές και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Το Facebook δείχνει από την πλευρά του να έχει οχυρωθεί στις θέσεις του, κρίνοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο "αγνοεί εντελώς" τις σχέσεις που έχει η πλατφόρμα με τα μέσα ενημέρωσης. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να θέσει σε εφαρμογή περιορισμούς αυτού του είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ