Οδηγός ΙΧ περνάει από αφύλακτη διάβαση και βλέπει το τραίνο να έρχεται κατά πάνω του (vid)

Gazzetta team
Οδηγός ΙΧ περνάει από αφύλακτη διάβαση και βλέπει το τραίνο να έρχεται κατά πάνω του (vid)
Βίντεο που κόβει την ανάσα από τη διέλευση ΙΧ σε αφύλακτη διάβαση στη Βρετανία.

Ένας οδηγός αυτοκινήτου στη Βρετανία δεν πρέπει να το πει ούτε του παπά ότι γλύτωσε τη σύγκρουση με διερχόμενο τραίνο. Ο άνδρας είχε τύχη βουνό, καθώς ελάχιστες στιγμές, αφού πέρασε τη διάβαση χωρίς να ελέγξει και από τις δύο πλευρές, ήρθε το τραίνο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία της Βρετανίας (British Transport Police) διακρίνεται ο οδηγός του ΙΧ να περιμένει σε μια αφύλακτη διάβαση στο Μπάροου, βόρεια του Μπλάκπουλ, ένα τραίνο να περάσει. Αμέσως μετά, βάζει μπροστά και ξεκινά χωρίς να ελέγξει αν έρχεται κάποιος άλλος συρμός από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο οδηγός περνά τις γραμμές, ενώ το τρένο ήδη κατευθύνεται με ταχύτητα προς το μέρος του. Ευτυχώς, δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, ο οδηγός καταφέρνει να βγει στην άλλη πλευρά των γραμμών.

Για να αποφύγει το πρόστιμο των 100 λιρών και τρεις βαθμούς ποινής, ο οδηγός θα περάσει από ειδικά μαθήματα για τη διέλευση σιδηροδρομικών γραμμών, δίνοντας το σχετικό αντίτιμο των 84 λιρών.

Το περιστατικό καταγράφηκε κάποιους μήνες πριν από κάμερα προσαρμοσμένη στη μηχανή του τραίνου. Η Τροχαία το έδωσε τώρα στη δημοσιότητα για να επιστήσει την προσοχή των οδηγών, όταν περνούν από κάποια από τις περίπου 6.000 αφύλακτες διαβάσεις της Βρετανίας.