NYT: Ο Τραμπ νόσησε βαρύτερα από τον κορονοϊό

Gazzetta team
NYT: Ο Τραμπ νόσησε βαρύτερα από τον κορονοϊό
Πιο σοβαρά απ’ ότι παρουσιάστηκε είχε νοσήσει ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τα επίπεδα οξυγόνου ήταν τόσο χαμηλά, ώστε ήταν στο όριο για να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα.

Δημοσίευμα των New York Times, αναφέρεται στην περίοδο του περασμένου Οκτωβρίου όταν ο πρώην πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε νοσήσει από τον κορονοϊό και επικαλείται τη μαρτυρία τεσσάρων ανθρώπων που ήταν γνώστες της κατάστασης.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες στους New York Times, η κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν χειρότερη από αυτή που είχε παρουσιαστεί. Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εξαιρετικά πεσμένο οξυγόνο και ένα πρόβλημα στους πνεύμονες εξαιτίας πνευμονίας από την οποία έπασχε λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα όπως αναφέρουν δύο μαρτυρίες, η κατάσταση του Τραμπ έγινε ιδιαίτερα ανησυχητική πριν τη μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed», καθώς οι αξιωματούχοι πίστευαν ότι θα χρειαστεί να του τοποθετηθεί αναπνευστήρας.

Επιπλέον ο Τραμπ εμφάνισε πνευμονικό διήθημα, το οποίο προκαλείται όταν οι πνεύμονες έχουν μολυνθεί και εμφανίζουν στοιχεία όπως υγρό ή βακτήρια. Η παρουσία τέτοιων στοιχείων ειδικά εάν ο ασθενής παρουσιάζει και άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδια οξείας πνευμονίας.

Ακόμα τα επίπεδα οξυγόνου του Τραμπ προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία, καθώς είχα πέσει στο 80%. Όταν τα επίπεδα οξυγόνου περίπου στο 90%, τότε η κατάσταση του ατόμου θεωρείται σοβαρή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν πριν τη μεταφορά του Τραμπ στο νοσοκομείο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στις 2 Οκτωβρίου υπέφερε από πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή, ωστόσο το γεγονός ότι ο Τραμπ χρειάστηκε νοσηλεία και να του χορηγηθεί ένα κοκτέιλ φαρμάκων το οποίο δεν είχε εγκριθεί, δείχνει ότι η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με δύο άτομα προσκείμενα στην κατάσταση ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αντισταθεί να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed», αλλά υποχώρησε όταν οι βοηθοί του είπαν ότι καλύτερο θα ήταν να πάει μόνος του, αφού σε άλλη περίπτωση κινδύνευε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο οι μυστικές υπηρεσίες εάν η κατάσταση του επιδεινωνόταν.

Ένα άτομο από το περιβάλλον του πρώην προέδρου απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ο Τραμπ νόσησε σοβαρά και υποστηρίζοντας τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος όταν βγήκε από το νοσοκομείο μετά από τρεις μέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε πάρει εξιτήριο άρον άρον και είχε στήσει ένα επικοινωνιακό σόου κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου βάδισε από την κεντρική είσοδο τως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτήριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, όμως στη συνέχεια ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα, στάθηκε μπροστά στις κάμερες με το πρόσωπο ακάλυπτο και δήλωσε πως αισθάνεται «πολύ καλά».

Υπενθυμίζεται ότι και λίγο πριν το εξιτήριο ο Τραμπ είχε κάνει παρόμοια κίνηση καθώς επιβιβάστηκε σε ένα SUV και έκανε μία βόλτα για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του οι οποίοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες έξω από το νοσοκομείο.

Ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ, ο ντρ. Σον Κόνλεϊ επανειλημμένως υποβάθμισε τις ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ. Μάλιστα σε μία ενημέρωση είχε υποστηρίξει ότι ο Τραμπ είχε υποβληθεί σε ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, αλλά σε ερώτηση αν υπήρχε κάποια ένδειξη πνευμονίας ή ζημιάς στους ιστούς, απάντησε λέγοντας μόνο ότι «τα ευρήματα ήταν αναμενόμενα και δεν υπήρχε κάποιος λόγος σοβαρής ανησυχίας».

Σύμφωνα με όσα είχε πει στους δημοσιογράφους ο Κόνλεϊ τα επίπεδα οξυγόνου του Τραμπ είχαν πέσει στο 93% αλλά ποτέ χαμηλά κοντά στο 80%.

Ωστόσο είχε υποστηρίξει ότι του είχε χρειαστεί να του δοθεί δύο φορές οξυγόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο και πριν τη μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed».

ΠΗΓΗ: reader.gr