SOS από Πορτογαλία: Μόνο 7 άδεια κρεβάτια στις ΜΕΘ (vid)

Gazzetta team
SOS από Πορτογαλία: Μόνο 7 άδεια κρεβάτια στις ΜΕΘ (vid)
H Πορτογαλία εκπέμπει SOS, καθώς έχουν απομείνει ελάχιστες κενές ΜΕΘ.

Ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της Πορτογαλίας πρόκειται να μεταφερθούν στην Αυστρία, καθώς η κατάσταση στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι τραγική και οι διαθέσιμες ΜΕΘ είναι κυριολεκτικά ελάχιστες.

Σύμφωνα με το news.sky.com, χθες υπήρχαν μόνο 7 κρεβάτια διαθέσιμα σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο ηπειρωτικό τμήμα της Πορτογαλίας.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του θα δεχθεί για νοσηλεία ασθενείς από μονάδες εντατικής θεραπείας της Πορτογαλίας.

Εκπρόσωπός του πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ασθενών δεν είναι ακόμη σαφής και οι δύο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις γι΄αυτό το ζήτημα.

Σε ανάρτησή του ανέφερε ότι απαιτείται «ταχεία, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, βοήθεια για να σωθούν ζωές, προσθέτοντας ότι η Αυστρία έχει ήδη δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό από τη Γαλλία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο.

Και η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη χώρα. Ο γερμανικός στρατός πρόκειται να στείλει ιατρικό προσωπικό στην Πορτογαλία, ύστερα από αίτημα της πορτογαλικής κυβέρνησης.

«Θα στηρίξουμε την Πορτογαλία με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Η Πορτογαλία, η οποία καταγράφει 12.179 θανάτους από κορονοϊό και 711.018 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει τον υψηλότερο επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων και θανάτων κατά κεφαλήν, σύμφωνα με στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ