Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca: «Περιμένω να μας παραδώσετε 400 εκατ. δόσεις», ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν

Gazzetta team
Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca: «Περιμένω να μας παραδώσετε 400 εκατ. δόσεις», ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν
Το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε χθες, Πέμπτη, σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Η Κομισιόν περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 που έχουν συμφωνηθεί, τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, ανακοινώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για τη χρησιμοποίηση του εμβολίου στην ΕΕ.

«Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις, όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Η ανάρτηση της προέδρου της Κομισιόν:

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ανάβει το «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου στην ΕΕ.