«Κόκκινη κάρτα» στις υφασμάτινες μάσκες από χώρες της Ευρώπης (vid)

Gazzetta team
«Κόκκινη κάρτα» στις υφασμάτινες μάσκες από χώρες της Ευρώπης (vid)
Οι υφασμάτινες μάσκες είναι εκείνες που είναι περισσότερο διαδεδομένες στη χώρα μας, ενώ έχουν μοιραστεί και στα δημόσια σχολεία.

«Κόκκινη κάρτα» στις υφασμάτινες μάσκες βγάζουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι δεν προστατεύουν από τη μετάλλαξη του ιού. Η Αρχή έγινε με την Γερμανία που επέβαλε τις χειρουργικές μάσκες σε μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα. Ακολούθησε η Γαλλία με το υπουργείο να κάνει σύσταση υπέρ της χρήσης χειρουργικών μασκών και όχι υφασμάτινων. ( τρυπήματα )

«Ξηλώνουν» τις υφασμάτινες μάσκες οι ευρωπαίοι

Γάλλοι και Γερμανοί συστήνουν στους πολίτες τους απλές χειρουργικές μάσκες, μάσκες ειδικού τύπου «FFP2» αλλά και βιομηχανικές μάσκες. Λένε όχι στις υφασμάτινες και δη τις χειροποίητες με μια μόνο στρώση υφάσματος.

Η μάσκα ffp2 είναι αυτές που προτιμούν οι ευρωπαίοι ηγέτες όπως η Άγκελα Μέρκελ αλλά και η πρόεδρος της κομισιόν, που τις χρησιμοποιούν σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους. Είναι η μάσκα που χρησιμοποιεί περισσότερο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μετάλλαξη του ιου θα αλλάξει όπως φαίνεται πολλά δεδομένα.

Οι υφασμάτινες μάσκες ωστόσο είναι εκείνες που είναι περισσότερο διαδεδομένες στη χώρα μας, ενώ έχουν μοιραστεί και στα δημόσια σχολεία.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που φτιάχνουμε μόνοι μας. «Αν κάποιος έχει ακολουθήσει τις οδηγίες και έχει τρεις στρώσεις από βαμβακερό ύφασμα τότε είναι σωστή και προφυλάσσει πάνω από 85%» εξήγησε η ίδια.

Μετά τη Γερμανία και την Γαλλία και η Αυστρία «ξηλώνει» τις υφασμάτινες μάσκες επιβάλλοντας τις χειρουργικές από την Δευτέρα σε καταστήματα, τρένα και λεωφορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ