Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε και συνελήφθη

Gazzetta team
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι επέστρεψε και συνελήφθη
Ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία αφού πέρασε σχεδόν πέντε μήνες στη Γερμανία όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία στην κλινική Charite.

Άμα τη αφίξει του σε ρωσικό έδαφος, ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη από τις αρχές. Ο 44χρονος επικριτής του Πούτιν αναχώρησε από το Βερολίνο, όπου μεταφέρθηκε τον Αύγουστο για επείγουσα ιατρική θεραπεία μετά τη δηλητηρίασή του από την ουσία Νόνιτσοκ.

Αρρώστησε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού στις 20 Αυγούστου. Μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο προσγειώθηκε Οι γιατροί διέγνωσαν μια μεταβολική δυσλειτουργία και δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημά του.

Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία. Αργότερα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι έχει αποδείξεις για δηλητηρίασή του με έναν νευροτοτοξικό παράγοντα της ομάδας του Novichok.

Τον Σεπτέμβριο, ο Ναβάλνι βγήκε από το νοσοκομείο. Η Μόσχα επιμένει ότι το Βερολίνο παρουσιάζει προσπαθεί να επιβεβαιώσει μια χημική δηλητηρίαση, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει μια ποινική υπόθεση.

Οι ρωσικές αρχές έχουν στείλει πολλά αιτήματα νομικής συνδρομής στο Βερολίνο.

Πηγή: Reader.gr