Προχωράει το εξοχικό του Ερντογάν: Θα κοστίζει 86 εκατ. και θα έχει 300 δωμάτια (vid)

Gazzetta team
Προχωράει το εξοχικό του Ερντογάν: Θα κοστίζει 86 εκατ. και θα έχει 300 δωμάτια (vid)
Μετά το «Λευκό Σαράι» των 1.150 δωματίων, ο Ταγίπ Ερντογάν φτιάχνει εξοχικό που θα έχει μόλις... 300 δωμάτια.

Ο Ταγίπ Ερντογάν νιώθει τόσο ισχυρός που η ματαιοδοξία του δεν τον αφήνει να σταματήσει πουθενά. Μετά το παλάτι στην Άγκυρα των 1.150 δωματίων και των 300.000 τετραγωνικών μέτρων που κόστισε 615 εκ. δολάρια, ο Τούρκος Πρόεδρος, ετοιμάζει μία ακόμα πρόκληση για τον δοκιμαζόμενο οικονομικά λαό της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ετοιμάζει εξοχικό στη Μαρμαρίδα που θα κοστίσει 85,6 εκατ. δολάρια στους φορολογούμενους πολίτες. Κάτι που προκύπτει από το Επενδυτικό Πρόγραμμα της φετινής χρονιάς που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Οι διαδικασίες της εξοχικής κατοικίας ήδη έχουν προχωρήσει, αφού έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την «χλιδάτη» θερινή έπαυλη των 300 δωματίων που βρίσκεται στον κόλπο Οκλούκ, απέναντι από τη Ρόδο, ενώ για φέτος έχουν προβλεφθεί άλλα 20 εκατ. λίρες.

Η έκταση που έχει δεσμευθεί για την ανέγερση αυτή είναι 65.000 τ.μ και το σαράι θα περιλαμβάνει όπως αναφέρει η εφημερίδα Birgun έναν αριθμό μικρών παλατιών με πισίνες και τρία ελικοδρόμια.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος

Η κατασκευή αυτή έχει δεχθεί μαζικά πυρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις όχι μόνον για το δυσθεώρητο κόστος του, αλλά και για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Για την ανέγερσή του έπεσαν περίπου 50.000 δέντρα, καθώς θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί πως εκτός αυτές τις δύο περιπτώσεις (το ΑΚ σαράι στην Άγκυρα και το εξοχικό της Μαρμαρίδας), ανεγείρεται κι ένα τρίτο προεδρικό μέγαρο στην Αχλάτ, στην ανατολική επαρχία Μπιτλίς.