Εργαζόμενη θα αποζημιωθεί επειδή η εταιρεία δεν την κάλεσε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι

Gazzetta team
Εργαζόμενη θα αποζημιωθεί επειδή η εταιρεία δεν την κάλεσε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι
Το δικαστήριο θεώρησε πως η γυναίκα πληγώθηκε και αποφάσισε πως προέκυψε «τραυματισμός συναισθημάτων».

Μια εργαζόμενη κατάφερε να κερδίσει την δίκη και να πάρει αποζημίωση επειδή η εταιρεία στην οποία εργάζεται δεν την κάλεσε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Σύμφωνα με το LADbible, τα αφεντικά της ξέχασαν να την προσκαλέσουν στο πάρτι ενώ ήταν σε άδεια μητρότητας. Έτσι το δικαστήριο αποφάνθηκε πως αυτό ισοδυναμούσε με «τραυματισμό συναισθημάτων».

Τα πάρτι έγινε τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ η κα Howie ήταν εκτός εργασίας μετά τη γέννηση της κόρης της.

Είχε εργαστεί στο παρελθόν στην εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του σχεδιασμού, ως γενική διευθύντρια για έξι χρόνια.

Μετά την άδεια μητρότητας, η εταιρεία βρέθηκε σε οικονομική δυσκολία και επέλεξε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο: «Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού με έδρα το Λονδίνο παρευρέθηκε. Κανείς δεν την προσκάλεσε. Δεχόμαστε ότι ήταν μια σύντομη ειδοποίηση και ανεπίσημη εκδήλωση και δεν υπήρχαν επίσημες προσκλήσεις. Το προσωπικό ενημερώθηκε από στόμα σε στόμα ή με μήνυμα».

Ένας από τους διευθυντές της εταιρείας πρόσθεσε πως «Δεν ήταν ένα πάρτι σαν άλλες φορές και ούτε ήταν μια κανονική χρονιά».

Στο πορίσμά του, το δικαστήριο ανέφερε: «Έχουμε αποδεχτεί ότι ο Καθού (σ.σ. ο διευθυντής) δεν πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2018 με τον τρόπο που κανονικά θα έκανε, αλλά δεν αμφισβητείται ότι υπήρχαν «ανεπίσημα» ποτά στο γραφείο στα τέλη Δεκεμβρίου, πληρωμένα από τον Καθού , αντί για χριστουγεννιάτικο πάρτι.

«Δεχόμαστε ότι δεν υπήρχε σκόπιμη απόφαση να αποκλειστεί η ενάγουσα. Ωστόσο, ο λόγος που δεν προσκλήθηκε ήταν ότι κανείς δεν το σκέφτηκε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν σε άδεια μητρότητας. Αν ήταν στη δουλειά, σίγουρα θα είχε προσκληθεί. Δεν συνέβη επειδή ήταν σε άδεια μητρότητας. Επομένως, θεωρούμε ότι αυτή η καταγγελία είναι βάσιμη».

Για την αποζημίωση, το δικαστήριο πρότεινε: «Όσον αφορά τον τραυματισμό των συναισθημάτων, θα χρειαζόμασταν και πάλι αποδεικτικά στοιχεία σχετικά ότι δεν ισχύει, αλλά το θεωρούμε πιθανό επειδή έγιναν διακρίσεις, οπότε η αποζημίωση θα μπορούσε να είναι από 900 έως 8.800 λίρες (από 994 έως 9.719 ευρώ)».