Γερμανία: Μια γυναίκα 101 ετών ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε

Gazzetta team
Γερμανία: Μια γυναίκα 101 ετών ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε
Στην πόλη Χάλμπερσταντ, οι τρόφιμοι ενός γηροκομείου έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στη Γερμανία που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού. Την Κυριακή, οι εμβολιασμοί ξεκινούν σε όλη τη χώρα.

Η Έντιθ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, είναι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε πριν από την επίσημη έναρξη του εμβολιασμού στη Γερμανία. Η γηραιά κυρία έλαβε το εμβόλιο BioNTech/Pfizer.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του γηροκομείου, εμβολιάστηκαν συνολικά 40 τρόφιμοι και 11 εργαζόμενοι.

Ένας υπάλληλος της μονάδας πανδημίας της Περιφέρειας Χαρτς δήλωσε ότι το εμβόλιο διανεμήθηκε στο προσωπικό τριών νοσοκομείων της περιοχής, ώστε τα μέλη τους να αλληλοεμβολιαστούν.

Το γεγονός ότι η περιοχή του Χαρτς προηγήθηκε της υπόλοιπης χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι η εφοδιαστική αλυσίδα είχε ρυθμιστεί ταχύτερα.

Την Κυριακή, οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν σε εθνικό επίπεδο. Το Σάββατο, η Σαξονία έλαβε τις πρώτες 9.750 δόσεις εμβολίου, οι οποίες διανεμήθηκαν μεταξύ των περιοχών και των πόλεων. Το ευαίσθητο εμβόλιο χορηγείται σε μορφή σκόνης και ψύχεται στους -70 βαθμούς. Επί τόπου, πρέπει πρώτα να «θερμανθεί» στους 0 βαθμούς για αρκετές ώρες και στη συνέχεια να αναμιχθεί με χλωριούχο νάτριο για να σχηματίσει ένα διάλυμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού, οι τρόφιμοι γηροκομείων, καθώς και το ευάλωτο προσωπικό στα νοσοκομεία, εμβολιάζονται πρώτοι. Οι εμβολιασμοί γίνονται μόνο με ραντεβού. Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, το αναλυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα Ιανουαρίου.