Στη Νέα Υόρκη έριξε σε μία νύχτα υπερδιπλάσιο όγκου χιονιού από ότι όλο τον περσινό χειμώνα (vids)

Gazzetta team
Στη Νέα Υόρκη έριξε σε μία νύχτα υπερδιπλάσιο όγκου χιονιού από ότι όλο τον περσινό χειμώνα (vids)
Πρωτόγνωρη κακοκαιρία προκάλεσε χιονοπτώσεις ρεκόρ στις βορειοανατολικές πολιτείες και αναστάτωση στις μετακινήσεις.

Μια χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε πρωτόγνωρες χιονοπτώσεις σε περιοχές των βορειοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ χθες Πέμπτη και χάος στην περιοχή, ενώ τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα της εποχής ανάγκασε τους αξιωματούχους να καλέσουν τους 50 εκατομμύρια κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να μείνουν στα σπίτια τους.

Με δεδομένη τη σφοδρή χιονόπτωση και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις, οι οδηγοί καλούνται να μην βγουν στους δρόμους, αν μπορούν, όσο διαρκεί η θύελλα”, ανήρτησε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε καραμπόλα 30 με 60 οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο της Πενσιλβάνια την Τετάρτη, ενώ η τροχαία της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε 600 τρακαρίσματα και δύο θανάτους χθες Πέμπτη.

Η κακοκαιρία προκάλεσε έντονες χιονοπτώσεις από την βόρεια Πενσιλβάνια ως το νότιο τμήμα του Νιού Χάμσαϊρ.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση όγκου χιονιού μέχρι το πρωί της Πέμπτης ήταν 114 εκατοστά κοντά στο Μπίνγκχαμπτον της Νέας Υόρκης, ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο, ίσως και όλων των εποχών, με το χιόνι σε περιοχές της κεντρικής Πενσιλβάνια να φτάνει τα 102 εκατοστά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μπομπ Όραβεκ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

“Πρόκειται για ιστορική χιονόπτωση”, σχολίασε.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης το χιόνι έφτασε τα 15 με 25 εκατοστά, όγκος χιονιού υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτό που έπεσε πέρυσι στη διάρκεια όλου του χειμώνα.

Αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το Όλμπανι, αναμένεται να δει περισσότερα από 76 εκατοστά χιόνι, ενώ στη Βοστόνη το χιόνι ήταν ήδη 30 εκατοστά το πρωί της Πέμπτης, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν.

Στο αεροδρόμιο BWI κοντά στη Βαλτιμόρη ένα αεροπλάνο που μετέφερε 111 επιβάτες βγήκε από τον διάδρομο αφού προσγειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, περιλαμβανομένων 123 στο αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα λεωφορεία στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Παρά τις χιονοπτώσεις και τους ανέμους που έπνεαν με έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοινώθηκαν μόνο λίγες διακοπές ηλεκτροδότησης, περιλαμβανομένων 35.000 στη Βιρτζίνια και 4.100 στο Νιου Τζέρσι.