Ο δήμος του Παρισιού δέχθηκε πρόστιμο επειδή απασχολεί υπεράριθμες γυναίκες

Gazzetta team
Ο δήμος του Παρισιού δέχθηκε πρόστιμο επειδή απασχολεί υπεράριθμες γυναίκες
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, το Δημαρχείο παραβίασε έναν κανόνα που χρονολογείται από το 2013 που ορίζει ότι ένα φύλο δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% των υποψηφίων σε διευθυντικές θέσεις.

Οι αρχές της πόλης του Παρισιού δέχθηκαν πρόστιμο για την πρόσληψη υπεράριθμων γυναικών σε ανώτερες θέσεις, μια απόφαση που χλευάστηκε ως παράλογη από τη δήμαρχο, Αν Ινταλγκό.

Το πρόστιμο ύψους €90.000 ζητήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας με το σκεπτικό ότι το Δημαρχείο του Παρισιού είχε παραβιάσει τους εθνικούς κανόνες για την ισοτιμία των φύλων στη στελέχωσή του το 2018.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μας έχει επιβληθεί πρόστιμο», δήλωσε η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ήταν χαρούμενη όταν έμαθε για την ποινή.

Η Ινταλγκό δήλωσε ότι κατηγορήθηκε επειδή 11 γυναίκες και μόνο πέντε άνδρες προήχθησαν σε διευθυντικές θέσεις στο Δημαρχείο το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι το 69% των διορισμών ανήκε σε γυναίκες.

«Η διοίκηση του Δημαρχείου έχει, ξαφνικά, γίνει υπερβολικά φεμινιστική», είπε η Ινταλγκό, η οποία επανεξελέγη πέρσι.

Η δήμαρχος τόνισε ότι θα παραδώσει την επιταγή για το πρόστιμο στην κυβέρνηση αυτοπροσώπως, μαζί με τους αναπληρωτές Δημάρχους της και όλες τις γυναίκες που εργάζονται γι ' αυτήν.

Αργότερα, πρόσθεσε σε πιο σοβαρό ύφος:«Αυτό το πρόστιμο είναι προφανώς παράλογο, άδικο, ανεύθυνο και επικίνδυνο», προσθέτοντας ότι οι γυναίκες στη Γαλλία πρέπει να προωθηθούν με σθένος. «Για να επιτύχουμε μια μέρα ισοτιμία, πρέπει να επιταχύνουμε το ρυθμό και να διασφαλίσουμε ότι διορίζονται περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες», είπε.

Πηγή: Reader.gr