Σέρφερ επέζησε από επίθεση λευκού καρχαρία

Gazzetta team
Σέρφερ επέζησε από επίθεση λευκού καρχαρία
Ο καρχαρίας τον έπιασε στην πλάτη, τα οπίσθια και τον αγκώνα του και έκοψε ένα κομμάτι της σανίδας του. Τότε τον άφησε και εξαφανίστηκε ξανά.

Ως εκ θαύματος κατάφερε να γλυτώσει ένας σέρφερ από επίθεση μεγάλου λευκού καρχαρία στο Νησί Καγκουρό στα ανοικτά της νότιας ακτής της Αυστραλίας.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος ο 29χρονος, όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει στην παραλία με πληγές δαγκώματος, αλλά έπρεπε επίσης να περπατήσει τουλάχιστον 300 μέτρα για να βρει βοήθεια.

Είχε περάσει μια «κανονική μέρα σερφ» στο Νησί Καγκουρό, όταν ξαφνικά ο Αυστραλός σέρφερ «αισθάνθηκε σαν να χτυπήθηκε από ένα φορτηγό», όπως περιέγραψε σε χειρόγραφη επιστολή από το νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία, ο τραυματισμένος σέρφερ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον χώρο στάθμευσης από έναν άλλο σέρφερ και αργότερα πέταξε στην ηπειρωτική χώρα. Ωστόσο, οι τραυματισμοί που είχε υποστεί δεν ήταν απειλητικοί για τη ζωή του.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπήρξαν οκτώ θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών στα νερά της Αυστραλίας μέχρι στιγμής φέτος.

Στο Νησί Καγκουρό, η τελευταία καταγράφηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι 9News.

Πηγή: Reader.gr