Συνωμοσιολόγοι προσπάθησαν να μπουν σε ΜΕΘ νοσοκομείου για να αποδείξουν ότι δεν είναι γεμάτη (vid)

Gazzetta team
Συνωμοσιολόγοι προσπάθησαν να μπουν σε ΜΕΘ νοσοκομείου για να αποδείξουν ότι δεν είναι γεμάτη (vid)
Απίστευτο περιστατικό, με συνωμοσιολόγους να προσπαθούν να μπουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό!

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο KSL, οι συνωμοσιολόγοι προσπάθησαν να διεισδύσουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Πρόβο της Γιούτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Πρόβο, ο διοικητής του Νοσοκομείου «Utah Valley», Κάιλ Χάνσεν, έκανε ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκριση του νοσοκομείου απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, αναφέροντας ότι περίπου πέντε άνθρωποι προσπάθησαν να εισέλθουν στο νοσοκομείο και έκαναν ερωτήσεις για το αν οι κλίνες ΜΕΘ είναι πλήρεις.

Σε δήλωση, που εστάλη στο Business Insider, η εταιρία «Intermountain Healthcare», στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο «Utah Valley», ανέφερε ότι «λίγοι άνθρωποι προσπάθησαν να αποκτήσουν φυσική πρόσβαση στο νοσοκομείο με σκοπό να προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν θεωρίες συνωμοσίας όπως ότι τα νοσοκομεία δεν είναι τόσο γεμάτα και ότι οι αναφορές σχετικά με την απότομη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού είναι ψευδείς».

Επιπλέον, το KSL ανέφερε ότι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως το τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου δέχθηκε τηλεφωνήματα από συνωμοσιολόγους, οι οποίοι αμφισβητούσαν την ύπαρξη δεύτερου κύματος της Covid-19 και την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ στην πολιτεία.

Ο Χάνσεν είπε ότι μπορεί κάποιος να μπει στο νοσοκομείο μόνο εάν έχει κάποιο ραντεβού ή αν έχει καθοριστεί ως επισκέπτης κάποιου ασθενούς σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί, ωστόσο κάποιοι από τους συνωμοσιολόγους εφηύραν διάφορες δικαιολογίες όπως ότι είχαν κλείσει ραντεβού ή ότι ήθελαν να επισκεφθούν κάποιον ασθενή και άλλα παρόμοια.

Η αστυνομία του Πρόβο έχει επιβεβαιώσει ότι από τον Μάιο έχουν υπάρξει οκτώ κλήσεις που σχετίζονται με ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να μπουν χωρίς άδεια στο νοσοκομείο και προσθέτει ότι εφόσον συλληφθούν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες πλημμελήματος.

Συνολικά υπάρχει ένα ευρύτερο φάσμα με παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid-19, όπως το #filmyourhospital, μία θεωρία συνωμοσίας, η οποία έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο και κατηγορεί τα νοσοκομεία και τους κρατικούς αξιωματούχους ότι δίνουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις εισαγωγές.

Η «Intermountain Healthcare» εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα μεταβούν στην πολιτεία 200 εξιδανικευμένες νοσοκόμες σε ΜΕΘ από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία η Γιούτα έχει έναν αριθμό ρεκόρ 503 νοσηλευομένων από την Coivd-19 και μέχρι τη Δευτέρα σχεδόν το 85% των κρεβατιών ΜΕΘ ήταν κατειλημμένα, με περίπου τα μισά να χρησιμοποιούνται για περιστατικά Covid.

Τέλος, η «Intermountain Healthcare» ανέφερε ακόμα ότι «παρόλο που οι συνωμοσιολόγοι είναι λίγοι και απομονωμένοι, το να σταματάς προσπάθειες παράνομης εισόδου και να απαντάς σε θεωρίες συνωμοσίας αποσπά προσοχή από το να παρέχεις υπηρεσίες που σώζουν ζωές».