Πούτιν: «Η Ινδία και η Κίνα ενδέχεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου»

Gazzetta team
Πούτιν: «Η Ινδία και η Κίνα ενδέχεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου»
Η Ινδία και η Κίνα ενδέχεται να ξεκινήσουν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V μπορεί να ξεκινήσει στην Κίνα και την Ινδία, ενώ η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τις χώρες μέλη της ομάδας BRICS στον τομέα της παραγωγής του εμβολίου και στον εμβολιασμό, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της 12η; συνόδου κορυφής των χωρών μελών της BRICS, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) έχει συνάψει συμφωνίες με την Ινδία και την Βραζιλία για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V, ενώ με τις φαρμακευτικές εταιρείες στην Κίνα και την Ινδία για την παραγωγή του εμβολίου μας στις χώρες αυτές, όχι μόνο για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες αλλά και τρίτων χωρών», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και το ζήτημα βρίσκεται στο να αρχίσει η μαζική τους παραγωγή. Επισήμανε ότι ετοιμάζεται το τρίτο ρωσικό εμβόλιο και προσέθεσε ότι «στην παραγωγή τους και στην χρήση τους είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε με τις χώρες της ομάδας BRICS»